Haberler:

Sitemizde Verdigimiz Porgram indirme linkleri Çalışmıyorsa KIRIK LİNK BİLDİR yazısına tıklayınız...

Yemek İcin Pratik Bilgiler

Yemeginizin tuzunu fazla kaçirinca Tencereye birkaç parça çig patates atin. Fazla tuzu çekecektir.

Patates pisirirken Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hem daha lezzetli olur.

Domatesin kabugunu kolay soymak içinfontbr Kaynar suya daldirip, biçagin tersini domatesin yüzünde agir agir gezdirin.

Sogan soyarken Gözlerinizin yasarmamasi için sogani içi su dolu bir tasin içinde soyun.

Mayonez hazirlarken Eger sos kesilirse, bir yumurta sarisini 2-3 damla sirke ile çirpin ve yeterli miktarda zeytinyagi ile koyulastirin. Bu karisimi kesilen sosa çirparak yedirin.

Kuru bakliyatlari Bir gece önceden ilik suya koyun ve haslarken içine biraz karbonat ilave edin.

Tuz bazen sütü keser Bu nedenle, besamele ve diger sütlü soslara, kivami bulduktan sonra tuz koyunuz.

Pilavinizi tekrar isitirken Bir kabin içinde atese su koyup kaynayinca tencerenizi içine oturtursaniz pilaviniz taneli kalir ve tazeliini muhafaza eder.

Tencere dibi Sütü ocaga koymadan tencere souk suyla çalkalanirsa süt kaynarken dibine yapismaz.
EhPortal 1.34 © 2024, WebDev